Det finns många häftiga festlokaler runt om i världen. Planerar du en stor födelsedagsfest eller ett bröllop? Lokalen är oerhört viktig för att skapa en minnesvärd dag. Allt fler väljer att gifta sig och ha fest på speciella platser. Här hittar du inspiration och tips på var du kan anordna ditt kalas.

Vingårdar

Det är något mystiskt och romantiskt med vingårdar. De vidsträckta vinrankorna och det öppna landskapet är slående vackert och passar perfekt för fest. Dessutom är det en speciell känsla att dricka vin på den gård där det producerats. Eftersom vinodling kräver ett relativt varmt klimat är det även positivt med hänsyn till vädret. Kvällarna är oftast varmare än i Sverige, vilket gör att festen kan pågå långt in på natten även om ni är utomhus. Det är möjligt att hyra en vingård som festlokal i många olika länder, bland annat i Italien, Frankrike, Spanien och i Portugal. Det är i princip möjligt i alla länder där vin produceras. Det är bara att ta kontakt direkt med vingården och fråga.

Slott

Att hyra ett slott är ett fantastiskt sätt skapa en oförglömlig fest. Det bästa är om alla gästerna kan bo på slottet. Pampiga och historiska miljöer passar utmärkt för fest. Många slott är vana att abonnera tillställningar, vilket gör att det ofta finns färdiga paket. Populära länder för att hyra slott är bland annat Frankrike, England, Sverige och Tyskland.

Tåg

Ett tåg är en otippat bra festlokal. Det finns många tåg som går att abonnera för ett par timmar. Det är en alldeles speciell känsla att åka tåg samtidigt som något firas. Detta ger en intim känsla i och med att gästerna är på ett och samma ställe. Allra bäst är det om tågsträckan bjuder på en vacker utsikt eller om vagnarna är vackert dekorerade. Se till att boka ett tåg som har en ordentlig bar.