Få saker ger så mycket sommar- och semesterkänsla som goda cocktails. Det finns ett enormt utbud av drinkar, men vissa av dessa passar bättre på sommaren. Under varma dagar passar det bra med läskiga fruktdrinkar, alkoholfria cocktails och syrliga bubbeldrinkar. Här kan du läsa mer om sommarens bästa drinkar.

Aperol Spritz

Aperol spritz har slagit igenom rejält de senaste åren och är en av de mest efterfrågande drinkarna på sommaren. Denna bittersöta drink passar perfekt för uteserveringen, men det är även ganska lätt att göra hemma om du vill bjuda på en härlig drink på sommarfesten. Denna riktigt svalkande sommardrink innehåller Prosecco, Aperol, sodavetten, is och en apelsinskiva. Den serveras med fördel i ett traditionellt vinglas med ett sugrör. Prosecco är ett italienskt mousserande vin och denna ingrediens kan bytas ut mot ett annat mousserande med lite sötma.

Caipirinha

Denna brasilianska cocktail ger en känsla av sommar, hav, sol och samba. Den innehåller cachaça, lime, rörsocker och is. Cachaça är en brasiliansk spritdryck som påminner om ljus rom, men som destillerats på färskpressad sockerrörssaft. Drycken tillreds genom att lime och socker mortlas i ett whiskyglas. Därefter tillsätts cachaça och krossad is. Drinken serveras med sugrör. Cachaça kan bytas ut mot vodka och då kallas drinken för Caipirinha de Vodka eller Caipiroska.

Pisco Sour

Pisco Sour är en cocktail från Peru som spridit sig över hela världen de senaste åren. Denna svalkande och goda drink innehåller Pisco, limesaft, äggvitor, sockerlag, bitter och krossad lime. Smaken påminner lite om mojito och caipirinha.

Whisky sour

Whisky sour är en av världens mest populära drinkar. Den innehåller bourbon whiskey, citronjuice, sockerlag, äggvita och Angostura Bitters. Den serveras i ett whiskyglas och garneras traditionellt med ett cocktailbär eller en apelsinskiva.

Bellini

Bellini är en klassisk italiensk drink som innehåller det mousserande vinet prosecco. Den är enkel att göra och väldigt fruktig. Det är en av de mest populära drinkarna på bruncher. Den innegåller färskpressad persikopuré toppad med prosecco.