Kreativa bartenders kommer ständigt upp med nya innovativa drinkar. Nya ingredienser och otippade blandningar gör att det finns ett oändlig antal variationer av drinkar. Men det finns några drinkar som är klassiker, här kan du läsa mer om dessa.

Old Fashioned

Old Fashioned är världens mest sålda drink. Denna klassiska cocktail består av whisky, en sockerbit och angostura bitter. Vanligtvis är det bourbon som används i drinken och den ska serveras i ett lågt glas. Den garneras ofta med en skiva apelsinskal och en stor iskub.

Mojito

Mojito är en kubansk klassikern som älskas av människor över hela världen. Det sägs att dent var en av Ernest Hemingways favoritdrinkar. Denna drink innehåller ljus rom, limejuice, myntablad, socker och sodavatten. Den serveras med de urpressande limeklyftorna, myntablad och krossad is i highball glass.

Daiquiri

Daiquiri är världens mest beställda romdrink. Det finns flera versioner av denna populära drink, bland annat Strawberry Daiquiri. Den innehåller ljus rom, limejuice och sockerlag. Den serveras i klassiska cocktailglas med en skiva lime som garnering.

Margarita

Margarita är den populäraste tequila-cocktailen. Denna lyxiga drink innehåller tequila, Cointreau och limejuice. Den serveras i klassiska cocktailglas med salt på kanten. Drinken finns i olika varianter, bland annat frozen margarita som serveras med krossad is.

Negroni

Negroni är en italiensk cocktail och en av världens populäraste drinkar. Denna bästsäljande klassiker innehåller gin, röd vermouth och Campari. Den serveras i ett lågt glas med en skiva apelsin som garnering. För en sötare variant kan Camparin bytas ut mot Aperol. Gin kan även bytas ut mot Prosecco för en Negroni sbagliato.

Dry Martini

Dry martini är en klassisk drink som är lika enkel och elegant som den är populär. Den innehåller gin och vermouth och ska serveras i martiniglas. Ju mindre vermouth, desto torrare drink. Drinken kan antingen röras eller skakas om i en kyld shaker med is. Därefter hälls den upp och garneras med oliver eller citronskal.