Världen är full av fantastiska barer med kreativa koncept, goda drinkar och härlig atmosfär. Det är i princip omöjligt att välja ut världens bästa barer eftersom det finns så många. Här är ett försök att kora världens bästa öl, vin- och cocktailbar.

Bästa cocktailbaren

Dante i New York i USA har blivit utsedd till världens bästa bar av den prestigefulla guiden White Guides. 500 dryckesexperter från hela världen har röstat fram ”World’s 50 best bars”. År 2019 toppade den 100-åriga baren Dante listan. Denna gemytliga bar i Greenwich Village på Manhattan är öppen varje dag året om förutom på juldagen. I den ikoniska ljusa baren serveras framför allt Negroni-baserade cocktails och italiensk mat. Baren påminner mer om ett kafé än en bar och den är öppen från tio på morgonen. Denna bar är en upplevelse utöver det vanliga med cocktails i absolut världsklass!

Bästa vinbaren

Septime La Cave i Paris i Frankrike är en av världens bästa och mest berömda vinbarer. Den är lika populär bland lokalbefolkningen som turister. Vinlistan är imponerande med många små producenter. Priserna hänger runt vinflaskorna vilket gör det lätt för gästerna att välja vin efter budget. Här finns även ett stort urval av naturviner och orangea viner. Det är även möjligt att köpa med sig en eller ett par flaskor härifrån.

Bästa ölbaren

Tørst ligger i stadsdelen Brooklyn i New York. Här serveras öl i alla former och smaker. De är framför allt kända för sin enorma lista med ölsorter från mikrobryggerier. Här finns det 21 olika fatöl som byts ut med jämna mellanrum. Fatölen serveras i tre olika storlekar varav det minska glaset är cirka 14 centiliter. Utöver det finns det över 250 olika sorters flasköl, naturviner och cocktails. Förutom öl från alla världens hörn är servicen utmärkt. Inredningen är lika hipp som man kan förvänta sig i trendiga Greenpoint.