Du behöver inte åka utomlands för att sippa lyxiga cocktails eller viner i världsklass. Sverige har många fantastiska vin-, öl- och cocktailbarer. Dessa ligger framför allt i storstäderna. I Sverige finns det många kreativa barer med spännande öl- och vinsorter från småskaliga produktioner, naturviner och nyskapande drinkar. I denna bar guide hittar du de bästa barerna i Sverige.

Bästa Cocktailbaren

Om du letar efter en bar med innovativa cocktails, härlig atmosfär och god mat bör du bege dig till Tjoget i Stockholm. Denna bar på Hornsbruksgatan 24 på Södermalm har blivit utsedd till Sveriges bästa bar 2019 av den ansedda restaurangguiden White Guide. Baren fanns även med på guidens lista över världens bästa barer där den erhöll en ärofylld 37:e plats. Bartendrarna på Tjoget tar sitt yrke på allvar och har drivit den svenska barscenen framåt. De arbetar med olika råvaror och serverar cocktails i absolut världsklass. De har även en imponerande vin- och öllista samt god mat.

Familjen i Göteborg och Bastard Bar i Malmö är exempel på några riktigt bra cocktailbarer som också fanns med på White Guides lista över svenska barer.

Bästa ölbar

Den som gillar öl bör besöka Omnipollos hatt på Hökens gata 1A i Stockholm. Konceptet är enkelt med pizza och öl på menyn. Med glimten i ögat serverar de allt som har med öl att göra. Här finns stora såväl som små ölmärken. Gästerna välkomnas in i en ölvärld med olika smaker, råvaror, färger och upplevelser. Med stor kunskap och yrkesstolthet har de skapat en enastående ölbar i Sverige.

Bästa vinbaren

De senaste åren har det dykt upp många ambitiösa vinbarer i Sverige. En av de bästa är Folii på Erstagatan 21 i Stockholm. Trots att utrymmet är litet är vinlistan stor. Utbudet varierar vilket gör det roligt att komma hit ofta. Det finns alltid nya viner att prova. Den kunniga personalen hjälper gärna till. De arrangerar även vinprovningar. Vinbaren 28+ i Göteborg är också mycket bra.